Slapeloosheid, wat nu?!!

Sandra 40 jaar: slapeloosheid

Vaak wakker en geen energie.

Het is moeilijk de hele werkdag de concentratie erbij te houden. Laat staan voldoende energie over te houden om s’ avonds lekker te gaan sporten.  Of met je hobby bezig te zijn, te klussen thuis of gewoon iets met je gezin te doen. Gedurende de nacht slecht slapen, erg vaak wakker worden, moeilijk weer in slaap komen en het gevoel hebben bij het opstaan nog lang niet uitgerust te zijn. Kortom ik voelde me vaak moe. Maar weer kijken hoe ik de dag doorkom. Dit was een steeds terugkerend patroon de laatste jaren.

Na een soort van black-out op het werk was voor mij de maat vol. Zo wil ik niet verder gaan. Hier wil ik iets aan gaan doen. Ik had het idee dat er wel eens iets mis met me zou kunnen zijn. Voorhoofdsholteontsteking, bloedarmoede of iets anders? Na een bezoek aan de huisarts en het ziekenhuis bleek dat er lichamelijk gezien niets te vinden was. Ik was een gezonde vrouw! Niets dat de vermoeidheid kon verklaren. Allemaal mooi, maar ik sliep nog steeds slecht en was (te) vaak moe.

Neurofeedback erg concreet en meetbaar.

Ik ben op internet op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn problemen en kwam neurofeedback tegen. Het bleek dat hier veel goede resultaten mee waren bereikt, ook op gebied van slaapproblemen. Met neurofeedback de duur en de kwaliteit van de slaap herstellen sprak mij aan. Hoe meer ik erover las, hoe meer neurofeedback mij aansprak. Geen wazige groepssessies zonder concrete resultaten of slaapmedicatie maar juist erg concreet en meetbaar.

Ik heb via de website van Gewoon Gezond Praktijk contact opgenomen met Eline ten Have en haar mijn problemen voorgelegd. Na een intakegesprek gaf Eline me aan dat met neurofeedback de hersengolven die zorgen voor slechte slaap te optimaliseren zijn en dit zorgt voor een betere slaap. Hierdoor kan ik met meer energie aan de werkdag beginnen en zelfs energie overhouden voor na het werk. Het klikte gelijk met Eline en ik had zin in de neurofeedbacksessies! De keuze van de films en muziek, evenals de gesprekken voor en na de neurofeedbacksessies met Eline hebben mijn interesse gewekt over de werking van ons brein. Wat ik ook erg prettig vond is dat we goed naar mijn verhaal werd geluisterd en dat ook de oorzaak van de klacht werd meegenomen.

Beter slapen en meer energie.

In totaal heb ik in 9 weken 18 behandelingen gehad. Na circa 10 behandelingen merkte ik dat ik dieper ging slapen in de eerste uren van de slaap en ik ‘s morgens wakker werd met meer energie. De werkdag was goed vol te houden en ‘s avonds was er voldoende energie over voor de vrijetijdsbesteding. Aan het eind van de behandelingen en nog steeds kan ik zeggen dat ik dieper slaap, minder vaak wakker word en veel beter uitgerust wakker word.

Ik kan me de hele werkdag goed concentreren zonder problemen. Als ik ‘s avonds thuiskom, heb ik energie over voor de avond. Even sporten, klussen of iets anders. De neurofeedbacksessies en de coachingsgesprekken met Eline hebben mij erg veel geholpen. Ik kan het iedereen met vergelijkbare klachten aanraden!