Care for Women is een landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. 

  • Overgangsklachten,
  • menstruatieproblemen
  • anticonceptievragen
  • problemen met zwanger worden

etc., wij kunnen jou helpen!

 

Het hart van de organisatie bestaat uit zo'n 100 praktijkvestigingen van Care for Women specialisten verspreid over heel Nederland. Deze vrouwelijke zorgverleners (verpleegkundige, fysiotherapeute en verloskundige) hebben niet alleen een vervolgopleiding op het gebied van vrouwen en hormonen gevolgd, maar zijn allemaal zelf ook vrouw. Zij begrijpen als geen ander waar jij het over hebt. De consulten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering, waardoor je geen aanspraak maakt op je eigen risico. Ook heb je geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

Al jaren pleit Care for Women voor meer vrouwspecifieke zorg. Het lichaam van een vrouw is immers wezenlijk anders dan het lichaam van een man. Vooral verstoringen van het vrouwelijk hormoon oestrogeen veroorzaakt bij vrouwen een verslechtering van de gezondheid.

 

Zo komt een depressie 2x zoveel voor bij vrouwen, overlijden er meer vrouwen aan hart- en vaatziekten. Komt reumatoïde artritis en astma vaker bij vrouwen als bij mannen voor en krijgen vrouwen driemaal zo vaak osteoporose. Ook zaken als zwangerschapsproblemen, menstruatiepijn en overgangsklachten zijn echte vrouwelijke hormonale klachten.

 

Daarnaast vinden de meeste vrouwen het prettig geholpen te worden door een vrouwelijke zorgverlener, die voldoende tijd heeft en ze begrijpt. De Care for Women specialisten zijn allemaal zelf ook vrouw en begrijpen als geen ander waar het vrouwenlichaam mee te maken krijgt.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op:

 

www.hormonendebaas.nl
www.careforwomen.nl

 

Of volg ons op facebook!

 

Het UMC Utrecht is samenwerkingspartner van Care for Women en heeft in 2013 de VROUW awards gewonnen.